Alibeaj me votues për herë të parë: Vota juaj bën ndryshimin. Votoni PD për të lehtësuar familjen dhe për të siguruar të ardhmen

Gjimnazistet ne Fier ne nje takim me kandidatin demokrat Enkelejd alibeaj shprehen pasiguri per te ardhmen e tyre. Shkak sipas tyre jane pengesat per arsimimin e tyre qe nisin nga pamundesia e prinderve per te paguar shpenzimet e universitetit, vete institucionet e arsimit te larte me barrierat qe u vendosin aplikanteve dhe mosgjetja e nje vendi pune pas diplomimit.

“Ju votoni per here te pare, s’e dini se c’eshte vota ende. Ne fakt ajo cfare keni ne dore tani eshte, t’ia hiqni sikletin prinderve tuaj, qe nuk ua thone, qe t’ia fshini lotet, sepse ata e dine fare mire pa shkolle pa pune kuperfundoni, ka vetem nje menyre se sit e hidhni hapin e pare, hapi I pare eshe shkolla, shteti eshte, qeveria, taksat qe na marrin t’ua kthejne juve per shkollim. Ajo cfare ne kemi ne programin tone eshte e thjeshte dhe ju duhet ta vleresoni. Beni llogarite e te ardhurave tuaja ne familje, ne qofte se ju rezulton se te ardhurat e familjeve tuaja jane deri ne 640 mije leke te vjetra ne muaj, shkolla juaj financohet nga shteti. Per familjet qe kane mbi 640 mije leke te vjetra gjysma e shpenzimeve te shkolles financohet nga shteti. Duhet t’iu ndihmoje dikush, duhet t’iu gjendet afer, t’iu instruktoje, t’iu beje praktike. Eshte ne planin tone qe per nje vit pas shkolles te keni praktike ta paguar prej 30 mije leke te reja ne muaj per 12 muaj dhe kete do ta beje qeveria dhe duhet ta beje qeveria.

Gjimnazisti: Me ka mbajtur ketu kjo fushata dhe shpresa per ndryshim se do kasha ikur

“Fieri shquhet nga qytetet e tjera per nje gje, arsimdashjen dhe iniciativen per biznes. Por drama me e madhe qe I ka ndodhur qytetit dhe gjithe qarkut eshte shpopullimi

Gjimazistja: Eshte gjeja me e veshtire se e kam perjetuar vete. Mami ka ikur ne gjermani prej dy vitesh. Iku per te miren tone.

“Çfare do beje qe nena te kthehej.

Gjimnazistja: Gjithcka qe kam ne dore.

– Te votosh ti dhe te tjeret

– Kjo eshte gjeja me e bukur qe mund te bej per te

“25-a eshte moment qe juve do duhet te jeni te paret, merrni te gjithe njerezit me vete, keni motive shume te forta per te shkuar e per te votuar, mjafton kjo merrini njerezit cojini te votojne, ta shprehin pakenaqesine te reagoje. Vota te cilen ju per here te pare do ta hidhni ka shume vlere. Flisni me prinderit tuaj flisni me veten dhe vendsoni, a do te vazhdoni te merrni rruget e te largoheni nga ky vend, apo te rrini ketu e te shkolloheni e te punesoheni dhe ta zbukruoni vendin, vendin tuaj shtepine tuaj”.