Ballina Aktualitet Stuhia e rërës afrikane në Shqipëri

Stuhia e rërës afrikane në Shqipëri

A massive sandstorm blowing off the northwest African desert has blanketed hundreds of thousands of square miles of the eastern Atlantic Ocean with a dense cloud of Saharan sand. The massive nature of this particular storm was first seen in this Sea-Viewing Wide Field-of-View satellite image acquired Feb. 26, 2000 when it reached over 1000 miles into the Atlantic. (Courtesy image by Norman Kuring, NASA)

Një re e madhe pluhuri dhe rëre e ngritur në shkretëtirat e Afrisë Veriore ka prekur rajonin e Europës perëndimore dhe qendrore përgjatë fundjavës që lamë pas.

Meteoalb ka njoftuar se kjo re pluhuri ka zbritur ditën e djeshme në Alpet e Zvicrës, Austrisë dhe Italinë Veriore, ndërkohë që pritet që të preket edhe Ballkani, përfshirë edhe Shqipërinë.

Megjithëse qarkullimi i masave ajrore në vend vjen nga veri-perëndimi, këto masa të nxehta ajrore do të ndikojnë edhe në rritjen e temperaturave në rajonin tonë.

Prezenca e grimcave të rërës pritet që të mjegullojë kthjelltësinë e qiellit në pjesën më të madhe të Europës.

Exit mobile version