Ballina Top 3 Gazetari paralajmëron arrestimin e Baton Haxhiut nga Haga

Gazetari paralajmëron arrestimin e Baton Haxhiut nga Haga

Milaim ZEKA

Baton Haxhiu është ftuar nga Gjykata Speciale.

Pas publikimeve te dosjeve, ku cak ishte zyrtari i larte i LVV, Rexhep Selimi, aktualisht i burgosur ne Hage, Prokuroria Speciale pranë Gjykatës te Hagës, i ka bere ftese Baton Haxhiut ne cilësinë e te dyshuarit për pengim dhe ndërhyrje ne drejtësi.

Sipas burimeve shume te sigurta, kjo prokurori ka ndjekur me shume shqetësim bërjen publike te këtyre dosjeve, publikimin e emrave te dëshmitareve potenciale, duke e konsideruar këtë ‘si pengim te hetimeve dhe ‘ndërhyrje ne drejtësi’, akuze për te cilën po ashtu edhe Nasim Haradinaj dhe Gucati aktualisht gjenden te burgosur ne Hage.

Sipas burimeve te kësaj prokurorie, Baton Haxhiu e ka bere ‘qëllimshëm dhe me vetëdije te plote’ një veprim te tille, pasiqe ai ka ndërhy edhe ne te kaluarën ne Tribunalin e Hagës, ku me herët edhe është dënuar për një vepër te tille.

Sipas gjasave, Haxhiu edhe mund te arrestohet bazuar ne ketë akuze, edhe pse publikimet nuk janë bere ne territor te Kosovës, por te Shqipërisë ne tentative për ti ikur legjislacionit Kosovar. Ama, Gjykata Speciale ka mandat jo vetëm mbi territorin fizik te Kosovës, por mbi çdo person, akt apo vepër kudo qe ajo konsumohet ne lidhje me krimet e supozuara te luftës mbi te cilat ajo ka mandat.

© SYRI.net

Exit mobile version