Një akti i papërgjegjshëm nga Xhahili i Surrelit!

Ulja e testimit me rreth 800 testime ne kulmin e pandemise, e cila eshte jashte çdo kontrolli nga Xhahili i Surrelit, perben nje akt i vertet kriminal.

Miq, ditet e fundit Shqiperia u rendit e para ne bote pas Malit te Zi dhe Peruse me numrin ditor te te infektuarve per 1 milion banor.

Po keshtu dramatike dhe rekord boteror jane edhe vdekjet e teperta prej 6049 personash ne Shqiperi gjate vitit te pandemise 2020 krahasuar me vitin 2019.

Ne kunderpergjigje te kesaj situate dramatike Xhahili i Surrelit ne vend te testimit masiv, mbylljes se shkollave qe jane shnderruar ne bomba bilogjike per uljen e numrit ditor te rasteve te infektuara vazhdoi dje me praktiken e testimit te kufizuar madje urdheroi uljen me 20% te testimit. Keshtu dje per te ulur nen 1000 raste numrin e te infektuarve u kryen 796 teste me pak se sa nje dite me pare.

Megjithe kete edhe dje Shqiperia renditej e treta ne bote per numrin e rasteve te infektuar.

Denoj me ashpersine me te madhe praktiken e kufizimit te testimit si nje praktike kriminale qe lejon perhapjen e madhe dhe te shpejte te pandemise ne Shqiperi me pasojat e saja tejet te renda per qytetaret shqiptar. sb