Për situatën në spitale nuk po flet askush. Vdekjet vazhdojnë të fshihen…

Nga Erion DASHO
1000!
Për herë të parë dje u diagnostikuan më shumë se 1000 persona në një ditë të vetme. Kambana e alarmit që kemi muaj që i biem!
Ndodhi pasi shteti, ministria dhe komiteti nuk bënë asgjë dhe i lanë qytetarët në mëshirën e virusit!
Për situatën në spitale nuk po flet askush. Për tre ditë numri i të shtruarve u rrit nga 280 në mbi 400! Shtretërit e pavionëve të infektivit në spitalet rajonale janë mbushur! Në spitalet private duhet të kesh mik dhe 2 apo 3 mijë euro nata që të gjesh vend!
Vdekjet vazhdojnë të fshihen. Nuk raportohen vdekjet në spitalet rajonale dhe as ato në shtëpi! Vetëm kur dalin shifrat e INSTAT, kupton se sa ka mashtruar qeveria!
Ndërkohë, qeveria me një plan djallëzor e ka zhvendosur vëmendjen drejt vaksinës. Çdo muaj kontrabandon nga një kuti kartoni, të cilën kush-e-di sa e paguan në kush-e-di cilin treg të zi, dhe pret me shpresë nga BE dhe COVAX.
Ashtu si shkruaja javën e shkuar, COVAX do të dërgojë shumë shpejt disa dhjetëra mijëra doza të vaksinës së Astra Zeneca-s, të cilat me shumë gjasa do të përfundojnë në show-n elektoral të Air Albania-s!
Janë zhdukur nga ekranet kompetentët që parashikuan “pikun” në dhjetor! Janë zhdukur promovuesit e teorisë së imunitetit të tufës, të cilët harruan se kemi të bëjmë me një virus akoma të panjohur dhe se Tirana nuk është e gjithë Shqipëria.
Stina e virozave është në kulmin e saj dhe virusi mund të bëjë shumë më tepër dëme se sa ka bërë deri tani!
Është koha për përgjegjshmëri dhe veprim të shpejtë!