Përdorimi i viktimave të 21 Janarit për fushatë është më shumë se hipokrizi politike

Nga Red VARAKU

Edi Rama u shfaq sërish në këtë 21 janar nën të njëjtën regji mediokre dhe me të njëjtët aktorë të lodhur në ritualin e tij të përvitshëm të vendosjes së karafilave në vendin e ngjarjes bashkë me familjarët e viktimave.

Absolutisht një akt krejt i logjikshëm që do ta bënte çdo njeri, i cili jo vetëm i hodhi ata si mish për top para kryeministrisë për të marrë pushtetin me dhunë dhe i përdori ata sistematikisht për interesin e tij, por edhe për faktin se ka premtuar publikisht se do të zbardhë këtë çështje dhe autorët do t’i çojë para drejtësisë.

Në fakt, kjo do të ishte fare normale edhe pse pas tetë vjetësh në pushtet nuk ka më asnjë justifikim dhe është krejt e pafalshme për të që të dalë sërish para familjarëve të viktimave dhe të justifikohet me të njëjtat argumente, por gjithsesi pafuqia për të bërë drejtësi të bën të ulësh kokën, por nuk është se të fajëson, aq më tepër kur pretendon se drejtësia është e pavarur.

Problemi dhe hipokrizia fillon kur ti tenton ta përdorësh sërish këtë fatkeqësi për t’i hedhur hi syve qytetarëve dhe për fushatë elektorale në funksion të pushtetit.

Kjo sepse shpallja e tyre dëshmorë mund të bëhej që në 2019 me vendimin e Presidentit Ilir Meta që e përfshinte këtë kategori në një kategori që e meritonte këtë titull.

Madje dhe kërkesa qesharake e drejtorisë së policisë për të rihapur hetimin për Aleks Nikën mund të ishte bërë shumë vite më parë edhe pse është një akt në vetvete pa asnjë domethënie juridike.

Por fakti që bëhet pikërisht tre muaj para zgjedhjeve politike dëshmon që ky kryeministër jo vetëm nuk ndien asnjë dhimbje për humbjen e jetës së tyre dhe nuk ndien asnjë përgjegjësi për zbardhjen e kësaj ngjarje, por ai kërkon t’i përdorë sërish këto viktima dhe dhimbjen e familjarëve të tyre në funksion të fushatës elektorale për të mbajtur pushtetin.

Pra, pasi erdhi në pushtet duke shkelur mbi kufomat e këtyre viktimave dhe duke firmosur marrëveshjen me LSI me gjakun e tyre, si një nekrofil politik, ai po tenton të vjedhë sërish nga lavdia e tyre për të mbajtur pushtetin.

Të bësh politikë me vdekjen e katër qytetarëve dhe të tallesh me familjarët e tyre duke i shitur plot pompozitet një letër bakalli të Drejtorisë së Policisë si një rihapje të çështjes tetë vjet pasi i ke marrë të gjitha pushtetet, nuk është vetëm e pamoralshme politikisht, por dëshmon dhe degradimin mendor të pashembullt të këtij njeriu.

Kjo është t’i marrësh njerëzit për idiotë, sepse sot këtë nuk e ha dot më njeri përveç atyre që ushqehen dhe ushqejnë epshin e tyre me gjakun e këtyre viktimave.

Të gjithë shqiptarët e kanë të qartë se kush e komandon drejtësinë e re, ashtu siç e kanë të qartë që përdorimi i gjakut të Faikut, Ziverit, Aleksit dhe Hekuranit për fushatë elektorale i tejkalon kufijtë e hipokrizisë politike, është kanibalizëm politik.