Biden nuk do të anullojë Marreveshjen e Trump për Kosovë-Serbi, Blinken: E duartrokas!

Sekretari amerikan i Shtetit, Blinken deklaroi gjatë një senace konfirmimi në Senat se administrata e re amerikane nuk do të anullojë marrëveshjen mes Kosovës dhe Serbisë të nënshkruar në zyrën e ish-Presidentit Trump. Madje Blinken është shprehur se ai e duartroket këtë marrëveshje.

“Asnjë parti nuk ka monopol në ide të mira. Të gjitha idetë e mira qëndrojnë. Të mundohemi të avancojmë sigurinë e popullit amerikan jashtë kufijve. Jam i gatshëm të bëjë këtë. Janë një numër i gjërave që ka bërë administrata Trump jashtë të cilat i mbështes”, ka thënë ai.

“Duartrokas punën për normalizim të marrëdhënieve me Izraelin. Ju përmendet edhe punën e kryer mes Kosovës dhe Serbisë. Duartrokas edhe atë dhe punën që është bërë. Presidenti në zgjedhje ka kaluar kohë të shumtë në këto shtete në të kaluarën. E kemi përmendur disa herë punën që duhet bërë për të çuar Kosovën përpara, dhe me shpresë, edhe Serbinë. Dhe sigurisht të bëjmë aleatët që të investohen më shumë. Në fund, dua të shtoj se presidenti Trump kishte të drejtë që mori një qasje më të fortë ndaj Kinës”, shtoi ai.