Si ishte dhe si u bë…

Enri Ceno

Si ishte dhe si u bë…

Durrësi për të zhvilluar turizmin nuk ka nevojë të zbulojë sekretet e Universit, por vetëm të zbulojë të shkuarën e artë të parëve tanë që jetuan në kohën e Epidamnit dhe Dyrrahut.

Rilindja 3 muajt e fundit të ekszistencës së saj ofron projekte 3D miliarda dollarëshe kur ne 8 vite tashmë nuk ka afruar as edhe një investim të huaj dhe ka betonizuar qytetin më të vjetër shqiptar duke zhdukur pergjithmonë trashëgiminë që Durrsakët e parë na lanë pas për të na treguar qytetërimin e zhvilluar që ndërtuan.

Turistët e huaj vizitojnë Romën antike dhe Akropolin Athinas dhe kurrsesi betonin e rilindur të Vangjush Dakos.