“Bletë e artë”, apo kalabronë?

Nga Ilir PECNIKAJ

“Peshku qelbet nga koka”. Është sistemi faji, jo Tirja. Tirja dhe grupi i saje kanë shfrytëzuar sistemin. Aristoteli thoshte “me sill personin më të ndershem e unë në 24 orë arrij ta bej personin më të korruptuar”. Spitalet covid-19 ishin kthyer në geto nga qeveria. Pacient të palosur nëpër dhoma. Një infermer në turn për 35-40 pacient, të cilet dihet fare mirë se po të kishin me qindra kembe e duar nuk do ja dilnin dot.

Autoseleksioni në kushte të tilla e bën mekanizmi i quajtur “para”. Kjo dihej me kohë. Qeveria e dinte nje gje te tillë nga denancimet e mijera e mijera familjarëve, dhe vazhdonte t’ju dërgonte lule “heronjve”, sepse për vete “sistemi” i menaxhimit kishte ca probleme të tjera (korrupsionin masiv) . Tani që sistemi ka dështuar katerciperisht dhe po afrohet koha e votave, mendojnë të ken gjetur valvulen e shkarkimit (gjithmonë TCH), perdhosjen e “heronjeve” të tyre…

Një drejror i ndershem slitali, duhet të kishte dhënë dorëheqjen, e bashke me të dhe familjari i saj në krye të Komitetit Teknik, ku në korrik të 2018 u dekurua nga naltgjatësia e tij, me propozim te Rrakacollit (bashkeshorte e tij) me titullin “bleta e artë”…