Media gjermane shkrim kundër Ramës: Fajëson Bashkimin Europian pse Shqipëria nuk ka vaksina anti-Covid

Portali gjerman, NeX24 shkruan se, kryeministri shqiptar, Edi Rama ka fajësuar BE-në se përse vendi i tij nuk ka as vaksina dhe as një plan konkret për vaksinimin.

“Kryeministri shqiptar, Edi Rama ka fajësuar Bashkimin Europian për faktin se Shqipëria nuk ka një vaksinë Covid-19 dhe as një afat kohor se kur do e marrë atë”, shkruan portali gjerman.

“Kryeministri tha se, është në komunikim të vazhdueshëm me tri kompanitë kryesore të vaksinave perëndimore- Pfizer, AstraZeneca dhe Moderna- por shtoi se kërkesa e madhe globale dhe ndalimi që i ka bërë qeveria amerikane eksportit të vaksinave e bën shumë të vështirë situatën. Rama tregoi se, do të mbështetet te lidhjet e tij personale dhe te aftësitë diplomatike për të gjetur vaksinat për shqiptarët”, shkruan portali.

Rama, pasi vizitoi SHBA-në për të siguruar vaksinën anti-Covid, por në fakt ishte një tur turistik blerjesh, u tha shqiptarëve se, nuk ka vaksina kundër koronavirusit.

Ai tha se, ato janë blerë nga vendet e tjera. Teksa në vendet fqinje të Shqipërisë ka nisur dhe do të nisë brenda 24 orësh procesi i vaksinimit, Edi Rama e gjeti ‘fajtorin’ se përse nuk kemi vaksina.

Rama tha se, fajin e ka Bashkimi Europian.

Tanimë dihet që kryeministri Edi Rama nuk mban mbi vete asnjë përgjegjësi për asgje dhe vetëm gjen fajtorë. Por fakti që ai po akuzon BE-në për mungesën e vaksinës, në kohën kur Serbia e ka nisur vaksinimin, bie shumë në sy.