Ballina Aktualitet Reagimi i fortë i aktorit të njohur: Nuk ua fal kurrë socialistëve...

Reagimi i fortë i aktorit të njohur: Nuk ua fal kurrë socialistëve që ngritën kartonin se iu mbush Ramës…

Aktori Neritan Liçaj, një nga aktivistët kryesor të Aleancës për Mbrojtjen e Teatrit, është shprehur përmes një interviste të dhënë për FaxNeës, se Ligji Special i Teatrit pritet të gjykohet në Gjykatën Kushtetuese.

Sipas aktorik Kushtetuesja e re, edhe më e korruptuara në botë të jetë, s’ka ku e mbulon këtë ligj i cili ka shkelur 9 nene të Kushtetutës. Madje ai thekson se nuk ua fal kurrë socialistëve që ndërmorrën një ligj të tillë flagrant sepse iu mbush koka Ramës të prishë Teatrin duke cënuar ligjin themeltar të shtetit.

“Ne vazhdojmë, u hap dhe Gjykata Kushtetuese dhe tani do gjykohet Ligji për Teatrin. Janë shkelur 9 nene për Ligjin Special Fusha. Ka qenë rast i paprecedentë në historinë e ligjbërjes botërore, ku një kontratë pune bëhet ligj.

Janë shkelur 9 nene të Kushtetutës dhe 3 pika të marrëveshjes së Stabilizim-Asocimit për të prishur atë teatër. Ky është sulm i pastër politik dhe këta që na sulmuan ne politikisht na akuzojnë ne për të politizuar. Ata na sulmuan politikisht, ajo mazhorancë e kalbur socialiste sepse unë nuk ua fal kurrë socilaistëve që ngritën kartonin duke shkelur 9 nene të Kushtetutës se Ramës ia dha në tru të prishi teatrin.

Ata kanë djegur mandatet me llogjikë. Nëse t’i prish një kusht të kontratës të pushojnë nga puna, e njëjtë dhe me këta kanë shkelur 9 nene dhe duhet të pushohen nga puna.

Gjykata Kushtetuese dhe më e korruptuara në botë s’ka ku e dredh, pasi çështje më e pastër dhe genuine se Teatri Kombëtar nuk ka”, tha Liçaj.

 

Exit mobile version