Ballina Kryesore Vjosa Osmani nuk e kursen më Ramën: Nuk mora pergjigje nëse do...

Vjosa Osmani nuk e kursen më Ramën: Nuk mora pergjigje nëse do të mbështesë rezolutën kundër genocididt serb në Kosovë

Presidentja Kosovës Vjosa Osmani, e ka vlerësuar vizitën triditore në Shqipëri, të suksesshme.

Gjatë një konference për mediat në Kosovë, pas vizitës, Osmani u shpreh se; kishte ardhur në këtë vizitë zyrtare në Shqipëri, për të kërkuar ndihmë, pasi Kosova gjendet në një fazë të vështirë të ballafaqimit me Gjykatën Speciale, ndërsa është shprehur se; nuk kishte marrë ende një përgjigje nga Kryeministri Rama, për rezolutën e gjenocidit.

Gjithashtu, ajo ka vlerësuar mbështetjen e ngrohtë, që i është bërë nga Presidenti Meta, i cili ka qënë po ai që edhe e ka ftuar.

“Unë nuk kam vërejtur asnjë tension, kam pasur një pritje jashtëzakonisht të ngrohtë, një mikpritje shumë domethënëse me presidentin Meta, i cili edhe më ka ftuar ta bëjë këtë vizitë. Kemi pasur takim shumë substancial me të, dhe jo vetëm ne të dy por edhe ekipet tona kanë pasur mundësinë të diskutojnë bashkëpunimin tonë dhe domosdoshmërinë që nga çështja e pandemisë, vaksinat që duhet të furnizoheshim, e deri te tema e dialogut, delegacioneve, vizitave, temat që ne i shtrojmë në këto vizita. Gjithçka kemi diskutuar në rrethana mikpritëse të jashtëzakonshme”, ka thënë Osmani.

Osmani ka theksuar se; nuk ka marrë asnjë përgjigje nga Kryeministri Edi Rama, lidhur me rezolutën për gjenocidin, duke shtuar se; këtë përkrahje e mori nga Presidenti Ilir Meta dhe kryetari i Kuvendit të Shqipërisë, Gramoz Ruçi.

“Çfarë raporti kam me zotëri Rama në baza personale është tërësisht e pa rëndësishme. Unë këtu nuk jam në cilësinë personale, kam ardhur në cilësi zyrtare, si përfaqësuese e Republikës së Kosovës, si ushtruese e detyrës së presidentit, dhe si kryetare e Kuvendit. Pse nuk ka ardhur sërish, do të duhej të përgjigjej vetë kryeministri Rama, dhe do të duhej të komentohej. Ajo çfarë kam thënë edhe në Kuvendin e Shqipërisë, edhe në konferencë për shtyp nuk ka asgjë të pavërtetë, dhe nuk ka arsye që të tensionojë në radhë të dytë. Në qoftë se ne dëshirojmë që të përparojmë tona në raportet, që nëse ne dëshirojmë të jemi më efektiv në këtë bashkëpunim, në qoftë se ne dëshirojmë që zëri ynë të dëgjohet më shumë, zërat duhet t’i bashkojmë. Dhe ky ka qenë qëllimi që nga dita e parë, dhe kjo do të jetë edhe tash e tutje”, është shprehur Osmani.

Exit mobile version