Pensionistët në radhë të gjata për të marrë shpërblimin e qeverisë

Gjatë ditës së sotme në të gjithë vendin ka nisur shpërndarja e shpërblimit të Vitit të Ri për pensionistët, e cila do të jetë në vlerën e 5 mijë lekëve të reja.

Por nevoja për para te pensionistët ka bërë që duke filluar nga mëngjesi i sotëm të ketë radhë të gjata të qytetarëve në zyrat e postës dhe në banka, duke injoruar në këtë mënyrë dhe masat parandaluese për përhapjen e Covidit.

Qytetarët shprehen se nuk kanë frikë dhe mundohen që të respektojnë distancat, por siç mund të shihet edhe në pamje, kjo e fundit duket që të ketë qenë një mision i pamundur.

Janë rreth 677 mijë qytetarë që përfitojnë nga fondi i alokuar për shpërblimi në fundvit, prej 34 milionë dollarësh.