Prokuroria i del në krah vrasësit të “Bllokut”

Prokuroria ka përfunduar hetimet për Meviol Billon, i përfshirë në ngjarjen në ish-Bllok disa kohë më parë.

Mesohet se ndaj Billos është ngritur akuza e plagosjes së rëndë në kapërcim të mbrojtjes së nevojshme ndaj Elion Hatos.

LEXO EDHE:
Çifti shqiptar i masakruar/ Policia italiane në kërkim të…

Organi i akuzës, shkruan BalkanWeb, vendosi pushim akuze për vrasjen e Fabian Gaxhes sepse argumentohet se ka qenë në kushtet mbrojtjes ekstreme. Ndërkohë Redi Popesku, Geldi Hoti Licaj, Ervin Mata, Ajaks Boshnjaku dhe Fabio Allushi kanë tashmë akuzë për moskallëzim krimi.

Nga hetimet ka rezultuar se Prokuroria ka arritur në këtë konkluzion, duke pretenduar se Billo ka vepruar në kushtet e vetëmbrojtjes ekstreme. Kur ngjarja ndodh në kushtet e vetë-mbrojtjes ekstreme, Billo nuk mund të mbajë përgjegjësi.

Prokuroria shprehet se Gaxha ishte ai i pari që ka shtënë i pari dhe Billo ka qëlluar, me qëllim që të mbrohet. Ngjarja ka ndodhur në vitin 2018.