Ambasada e SHBA: Protestat mund të përhapen…

Në një njoftim të ambasadës së SHBA thuhet se oficerët e policisë për të shpërndarë protestuesit përdorën gaz lotsjellës. Sakaq ambasada u bën thirrje qytetarëve amerikanë që të shmangin tubimet e mëdha në qytetin qendër, pasi demonstrata të ngjashme mund të përhapen në zona të tjera.

Ngjarja sipas Ambasadës

Ambasada ka marrë raporte të protestave që ndodhin përpara zyrave qeveritare në bulevardin Deshmoret e Kombit në Tiranë. Raportet tregojnë se disa protestues po hedhin objekte në drejtim të policisë dhe oficerët u plagosën. Oficerët e policisë kanë përdorur gaz lotësjellës për të kontrolluar turmën. Qytetarët amerikanë duhet të shmangin tubimet e mëdha në qytetin qendër, pasi demonstrata të ngjashme mund të përhapen në zona të tjera.

Personeli i ambasadës amerikane dhe anëtarët e familjes janë këshilluar të shmangin të gjitha vendet ku demonstratat janë të afërta ose të vazhdueshme.

Shmangni tubimet e mëdha dhe çdo zonë ku demonstratat janë të afërta ose të vazhdueshme. Jini të vetëdijshëm për rrethinën tuaj. Monitoroni media lokale për azhurnime. Mbani një profil të ulët.