Meta: Pa zgjedhje të ndershme nuk ka integrim në BE

Presidenti Ilir Meta ka zhvilluar një bashkëbisedim sot me Raportuesen për Shqipërinë në PE, znj. Isabel Santos dhe ambasadorin e BE, z. Luigi Soreca.

“Kënaqësi të zhvilloja sot një bashkëbisedim të sinqertë e miqësor me Raporteren për Shqipërinë në Parlamentin Europian, eurodeputeten Isabel Santos, dhe Ambasadorin e Delegacionit të BE në Tiranë, zotin Luigi Soreca, – tregoi Meta në Fb.

“Një falenderim i veçantë për zonjën Santos, për vëmendjen e posaçme që i ka kushtuar në Projekt Rezolutën për Shqipërinë zgjedhjeve të ardhshme, fenomenit të shpopullimit dhe cenimit të lirisë së medias në Shqipëri,- vazhdoi Presidenti. – E sigurova se si President i Republikës do të vazhdoj të bëj çdo përpjekje për zbatimin e plotë të të gjitha kushteve, që lidhen me nisjen e negociatave të anëtarësimit.

Integrimi europian i Shqipërisë kalon vetëm permes zgjedhjeve të lira dhe të ndershme dhe ndërtimit të shtetit ligjor me institucione të pavarura dhe funksionale,” ka theksuar kreu i shtetit në bashkëbisedim.