I zhburrëruari Frrok Çupi

Nga Elona CASLLI
 
Nuk ka pamje më të mjerë se pamja e një burri që ka lënë burrërinë peng, ose e thënë ndryshe e një burri të zhburrëruar.
 
Një burrë i zhburrëruar është një qënie e tredhur mendërisht, që në pamundësi për të riprodhuar mendimin e tij, zbaton me përpikmëri urdhrat e Sulltanit dhe sulmon këdo që nuk i bindet urdhrave të këtij të fundit.
 
Një qënie e tredhur mendërisht i quan hiret e një gruaje krim dhe argumentin e saj logjik mëkat.
Bashkohem me të vetmin Burrë që gjendej mbrëmë në studion e Eni Vasilit, zotin Gjekmarkaj, i cili në ligjëratë të drejtë tha- Ti, Frrok Çupi, duhesh pështyrë në këtë studio!
 
Të zhburrëruarit ose të tredhurit mendorë nuk meritojnë më shumë se një pështymë.
 
Gjekmarkaj, është Burri shqiptar; Gjekmarkaj është Babai shqiptar; Gjekmarkaj është Vëllai shqiptar.
 
I zhburrëruari Frrok Çupi është një qënie që bashkë me mendimin, i kanë tredhur edhe shqiptarinë.
 
Post Scriptum- Frrok Çupi, burrërrisht, mendërisht dhe shqiptarisht i tredhur.