Manipulimi Rilindas i shifrave të testimeve nuk ja lehtëson Gjirokastrës pasojat e “bombës”…

Nga Tritan SHEHU

Manipulimi Rilindas i shifrave te testimeve nuk ja lehteson Gjirokastres pasojat e “bombes”, perkundazi!

Dhe as shpeton dot “bombe venesit”!

Mbasi plasen “bomben biologjike” me pasojat e saj te renda aty, tashme oshilacionet e perditeshme te numrit te te “infektuarve “ dhe te asaj kurbe testesh ne Qark, duket se shprehin panikun e atyre qe vendosen ate “bombe” me te gjitha perpjekjet per te fshehur te verteten, pasojat e saj, gje qe vecse thellon e zgjeron demtimet, si realisht po ndodh.

Edhe dje Gjirokastra me ato pak teste qe u realizua kishte 47 raste te reja, Permeti 24…sot jane “Zero”.

Pra kjo kurbe testimesh e lekundjet e kesaj qe po perseriten cdo dy tre dite, jane krejt artificiale e nuk mund te shprehin aspak realitetin, por realizohen ose me “urdher partie” mbas kritikave tona, ose nga nje proces testimesh jashte cdo nocioni shkencor e profesional.

Sidoqofte ne te dy keto raste ato behen te pa besueshme, te pa dobishme dhe corientuese per tu perdorur, gje qe kerkon alarm dhe nje analize te thelle per te skjaruar se cfare po ndodh, jo vetem nga ai Komitet e Ministria e Shendetesise.

Ne cdo analize ketu eshte vendi edhe per nje perfshirje te Prokurorise, perfshirje jo vetem per sa ndodhi me 24-25 Tetor, por qe tashti duhet te diferencoje nje veprim kriminal manipulues ne vazhdim nga nje pa aftesi e plote menaxheriale, edhe ky i fundit me pasoja te renda per shendetin, jeten e ekonomine e qytetareve.

Qarku i Gjirokastres ne keto momente tejet te veshtira per ate ka nevoje urgjente per transparence, profesionalizem, veprime e masa energjike te gjera shendetesore e sociale.