Zbulohet spërkatësi i hundës që vret 99% të coronavirusit brenda 55 sekondave

Pandemia globale tani duket se ka një datë përfundimi falë një triumvirat vaksinash që janë provuar të jenë shumë efektive. E fundit është vaksina e Oksfordit, e cila ofron deri në 90 për qind efektivitet (doza e lejuar), sugjerojnë të dhënat. Lajmi inkurajues ndjek vaksinat Pfizer dhe Moderna, të cilat treguan 95 për qind mbrojtje.

Derisa bota të inokulohet në mënyrë efektive, duhet të merren masa alternative për të minimizuar rreziqet e paraqitura nga COVID-19. Kjo është arsyeja pse lajmi për një spërkatës të hundës që shkatërron deri në 99 për qind të coronavirusit dhe zvogëlon rrezikun e infeksionit është një zhvillim i mirëpritur.

Spërkatësi i hundës Taffix u tregua se shkatërron 99 për qind të virusit në studimet laboratorike, shkruan Express.co.uk.

Këto prova, të udhëhequra nga profesor Barbara Mann, nga departamenti i universitetit i sëmundjeve infektive dhe shëndetit ndërkombëtar, treguan se Taffix vrau 99,99 për qind të SARS-CoV-2.

Për më tepër, një studim i përdoruesve në botën reale që përfshin një ngjarje super-shpërndarëse zbuloi se spërkatja uli rrezikun e infektimit me COVID-19 me 78 për qind. Spreji Taffix fillon të funksionojë brenda 50 sekondave dhe secili përdorim siguron pesë orë mbrojtje, sipas studiuesve.

Ai nuk shkakton mbingarkesë dhe gjeli mbrojtës është aq modest sa që është shtuar mentol në mënyrë që përdoruesit të dinë që doza e matur është dorëzuar dhe mbrojtja është në vend, thanë ata.

Dr Dalia Meggido, bashkëthemeluese dhe shefe ekzekutive e Nasus Pharma, tha si përfundim: “Taffix nuk është një zëvendësim i maskave, është një shtresë shtesë mbrojtjeje. Maskat në mënyrë të qartë ndihmojnë në parandalimin e infeksioneve, por ato nuk ofrojnë 100 për qind mbrojtje. Taffix siguron një shtresë shtesë mbrojtjeje, e cila është veçanërisht e dobishme në mjediset me rrezik të lartë si transporti publik, dyqanet dhe shkollat ​​- në thelb çdo hapësirë ​​e mbyllur”.