Ballina Aktualitet Shembja e Teatrit, Avokati i Popullit: Prokuroria të ndërmarrë masa ligjore për...

Shembja e Teatrit, Avokati i Popullit: Prokuroria të ndërmarrë masa ligjore për të ndëshkuar veprimtarinë e Policisë

Avokati i Popullit i ka kërkuar Ministrit të Brendshëm Sandër Lleshaj, kreut të Policisë së Shtetit si dhe Prokurorisë së Përgjithshme të ndëshkojnë sjelljet individuale dhe të organizuara të policëve, që u angazhuan në operacionin e shembjes së godinës së Teatrit Kombëtar.

Kërkesa është bërë pasi Avokati i Popullit publikoi konkluzionet e rekomandimeve mbi sjelljen e Policisë së Shtetit gjatë shkatërrimit të Teatrit Kombëtar.

Avokati i Popullit tha se pasi ka shqyrtuar sjelljen e organeve të Rendit gjatë ndërhyrjeve të kësaj të fundit më 17 maj 2020 në operacionin për shkatërrimin e godinës së Teatrit Kombëtar, ka përpiluar një përmbledhje me rekomandime mbi sjelljen e Policisë së Shtetit.

Nisur nga konstatimet e kryera gjatë hetimit administrativ, u është kërkuar, Ministrisë së Brendshme, Policisë së Shtetit dhe Prokurorisë së Përgjithshme që të ndërmarrin një sërë masash administrative dhe ligjore për të ndëshkuar një seri sjelljesh individuale apo të organizuara që u vërejtën në veprimtarinë e Policisë gjatë operacionit për shkatërrimin e Teatrit Kombëtar”.

Deklarata e Avokatit të Popullit

Exit mobile version