Pse nuk po çertifikohen zgjedhjet në Miçigan

“Kjo nuk ka rëndësi nëse jeni demokrat apo republikan. Ju duhet të shqetësoheni për këtë, ‘tha një këshilltar ligjor i fushatës Trump 2020

Jenna Ellis, një këshilltare e vjetër ligjore e fushatës Trump 2020, tha për “Fox News @ Night” të Martën se dy Republikanët në Bordin e Canvassers të Wayne County në Michigan të përfshirë në procesin e certifikimit të zgjedhjeve të qarkut, u përballën me kërcënime dhe akuza për racizëm përpara se të bien dakord të certifikojnë fletët e votimit.

Vendimi i tyre për t’u bashkuar me kolegët demokratë ishte dramatik dhe shikohej nga konservatorët, në mediat sociale, si një kapitullim pas një fushate brutale.

Ellis i tha Shannon Bream, drejtueses së emisionit, se ajo mori raporte se këta dy anëtarë të bordit dalluan saktë mospërputhjet dhe tha se numrat e votave në 71% të zonave të qarkut nuk përputhen me listat e votuesve.

“Kjo është domethënëse”, tha ajo. “Kjo nuk ka rëndësi nëse jeni demokrat apo republikan. Ju duhet të shqetësoheni për këtë. ”

Kayleigh McEnany, sekretari për shtyp i Shtëpisë së Bardhë të Trump, njoftoi më herët në Twitter se kishte 234 faqe me betime që ngritën akuza për mashtrim në qark.