Ata që mbajnë qen në shtëpi janë 78% më të rrezikuar nga Covid-19

Lajm i keq për ata që mbajnë qen në shtëpi, studimi thotë se rrezikohen 78% më shumë nga COVID-19

Kushdo që mban qen në shtëpi është më i rrezikuar të infektohet me COVID-19. Ky është rezultati i një studimi të bërë në Spanjë, raporton Gazeta Express.

Ecja e qenit tuaj të përkëdhelur nëpër shtëpi mund të rrisë rrezikun e kapjes së koronavirusit për 78 për qind, dhe marrja e sendeve ushqimore në shtëpinë tuaj mund të dyfishojë rrezikun, ka pohuar ky studim.

Ai sugjeron që qentë mund të kapin virusin dhe ta përhapin atë, ose ta transportojnë atë duke prekur sipërfaqet e ndotura në publik dhe në fund të bartet te pronarët e tyre.

Kjo si pasojë se qeni mund ta transmetonte virusin në sipërfaqe të kontaminuara dhe nuk kuptohet se nuk mund të kujdeset për higjienën njësoj sikur njeriu.

Për këtë studim u mbikëqyrën më shumë se 2000 njerëz, ku 41 % ishin në moshë moshatare nga 40-54 vjeçare.

Ekspertët kanë sugjeruar se qentë dhe kafshët e tjera shtëpiake t’i vaksinojnë para se t’i marrin brenda shtëpive tyre.

Në fund rezultatet raportuan se 98% ishin infektuar me koronavirus, si pasojë duke kryer marrjen e ushqimeve në shtëpi dhe shëtitje me qenin, shkruan DailyMail, transmeton Express.