Rama-Balluku, presion zyrtarëve të shtojnë në kundërshtim me kontratën 24 milionë euro vetëm për tunelin

Ish-Kryeministri Berisha ka publikuar mesazhion e një punonjësi të Autoritetit Rrugor., i cili shkruan se, po ushtrohet presion i madh nga ministrja dhe kompania ndaj ketij grupi dhe ARRSH per te pranuar vleren 24 milion euro por edhe per te ndryshyar kontraten ku shteti do marre persiper te paguaje kostot shtese te deshtimit te tunelit te projektuar nga Gjoka.

Postimi i ish-Kryeministrit Berisha

Denoncon Edvin Hajdutin dhe ndrikull Ballukun si te korruptuar nga firma Gjoka!

Ata bejne presion ndaj zyrtareve te shtojne ne kundershtim me kontraten 24 milione euro vetem per tunelin.

Denoj me ashpersine me te madhe qendrimin korruptiv antiligjor te Edvin Hajdutit dhe ndrikull Ballukut per te mbushur valixhet e tyre!

Ndrikull Balluku dhe Gjoka nxjerrin ne pune punonjes te infektuar me covid19.

Lexoni denoncimin e punonjesit dixhital! sb

Pershendetje z.Berisha. Jam nje punonjes i Autoritetit Rrugor. gjate ndertimit te rruges se arbrit pati probleme me tunelin e murrizit i cili pesoi shembje. Studimi gjeologjik qe ka bere kompania pas shembjes ka nxjerr nje fature me vleren 24 milion euro per eleminimin e problemit.

Firma Gjoka kerkoj qe gjysmen e ketyre parave te ja mbuloje shteti me pretendimin e forcave madhore qe nuk ishin te parashikuara ne fillim te punes. Kontrata PPP e shtetit me kompanine parashikon se kompania private ben studimet dhe projektin duke marre persiper edhe te gjitha rrisqet ne zbatimin e tij. ky rast i tunelit duhet te merret persiper nga koncesionari e jo nga shteti dhe parate e taksapaguesve.

Pas denoncimit tuaj publik, avokatura e shtetit refuzoi qe te jape dakordesine per te interpretuar kontraten ekzistuese ne formen qe kerkonte kompania gjoka. Pas kesaj, ministrja Balluku me urdher te kryeminstrit ka urdheruar me force Arrsh dhe stafin e ministrise qe te behen negociata direkt ne kompanine nga grupi ne ministri qe ndjek kontraten.

Po ushtrohet presion i madh nga ministrja dhe kompania ndaj ketij grupi dhe ARRSH per te pranuar vleren 24 milion euro por edhe per te ndryshyar kontraten ku shteti do marre persiper te paguaje kostot shtese te deshtimit te tunelit te projektuar nga Gjoka. Pervec kercenimeve verbale ministja balluku dhe firma gjoka po shkelin dhe protokollet e sigurise se covid 19 duke nxjerre ne pune edhe punonjes qe jane te infektuar me virus dhe kane dale pozitiv e duhet te mos kontaktojne me ne qe nuk jemi te prekur. Ne kete forme pervec se po behet presion per te firmosur per 24 milion eurot po rrezikojme te infektohemi dhe me covid.