Ballina Editorial I duhet bërë me doemos testi i defiçencës kësaj qeverie!

I duhet bërë me doemos testi i defiçencës kësaj qeverie!

PhD Ilir PECNIKAJ

Perseri po themi Testo-gjurmo-kuro.

Testet tmerrsisht te ulta dhe me një vonesë të tej skajshme, sa në shumë raste testet vijnë post mortum, ose, për mrekullin e personave, post sherim. Secili duhet te sjell raste praktike. – Mesuesja, ka munguar sot – me tha im bire me date 6/11/20. Mbrem me datë 15, dhe pse e diel lasdite, mesuesja na njofton se sapo ka marr përgjigjen e tamponit dhe është covid pozitiv. Pra fiks pas 9 ditësh ME GJITHË SHPIRTE I UROJ SHERIM TE PLOTË DHE TË SHPEJTË, E KTHIM SA MË PARË TEK FEMIJET SEPSE E DUAN SHUMË.

PRA NJË SKANDAL, 9 DITË JANË JASHTË MASE TE PA PRANUESHME PER NJE SITUAT TE TILLË.

Dje kjo Idjote e strukturuar mundohej te lidhte vonesat me saktesin e përgjigjes së një tamponi…

Pra sipas saj tamponi qenka një “bukë” që sa më shumë të rrij në furrën e ISHP-së me e mire do të dalë… Mua më vjen turp nga ju sepse jeni dhe gjoja doktoresh shkencash ne Kimi Analitike… (Turpi te mbulofte ty dhe kush te ka dhënë grad shkencore ty)

Po dje Ministresha na fliste për teste të shpejta sikur ato të ishin zbuluar dje në mëngjes dhe po i tundte si flamur triumfi përpara një komiteti të tredhur, të cilët e degjonin të “mrekulluar” e me shpresen se në një moment do ta hiqte takon prej atributeve të tyre…

Ja ka shpjeguar kush Ogit se jemi i vetmi vend në Europe që nuk i perdorim këto teste dhe se ministria e saj nuk ka bërë asnjë përqasje ligjore për ti blerë keto teste?

Gjurmo…

Si mund të bëhet gjurmimi, na thuaj Ogi, me perjashtim te tre deshmitarve siç baballaret tuaj e benin me nje kenaqesi sadiste në kohen e qoftë largut, në luftë ndaj “armikut të klasës”. Edhe sot po me te njejtin slogan: kundrekt “armikut covid-19” .

Kuro…

Kjo është një katrahurë e vërtetë. Ketu po ndalem vetëm në aspektin e atyre që e kalojnë këtë infeksion, sepse për fat të keq ata që nuk po arrijnë ta kalojnë janë jashtëzakonisht shumë dhe në perqindje mes tampon pozitiv /humbje jete, jemi vendi i pare ne Europe në tremukorin e fundit edhe me shifrat e fallco të MSHSM.

… Deri para pak kohësh kishte një kontroll më të mirë për sa i përket daljes nga karantina, apo sherimi i plote nga covid-19. Sot është humbur edhe ky tip kontrolli. Njerzit nuk dine se çfarë të bëjnë. Thuhet se është hequr “tamponi i sherimit” (si rregull quhet i sheruar komplet një person nese dy tampone të njëpasnjëshme dalin negative…), por nuk thuhet në asnje rrjesht të protokolleve të kesaj qeverie se çfarë duhet te bëjë dhe kur mund ti kthehet jetës normale një person i infektuar me covid-19 dhe më pas i sheruar.

NA THONI KUSH ËSHTË QELLIMI JUAJ OGI, SEPSE KËSHTU NUK KA SURREL QË T’JU MBROJ.

Exit mobile version