Përse të rinjtë po shërohen më ngadalë nga koronavirusi?

Për pjesën më të madhe të pandemisë së koronavirusit, fokusi është vendosur te brezat e vjetër.

Në fillim, shumë prej ekspertëve besuan se virusi prek vetëm njerëzit më të vjetër se 65 vjeç dhe ata me gjendje shëndetësore, të cilët Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) i rendisin si kategoria më e lartë e rrezikut shkruan burimi BestLife.

Sidoqoftë, ka pasur një trend në rritje të të rriturve e të rinj që vijnë me Covid-19, pavarësisht se ishin të shëndetshëm përcjell Gazeta Shneta.

Dhe ndërsa mund të supozoni se shumica e të rinjve që testojnë pozitivisht për koronavirusin janë asimptomatike ose përjetojnë vetëm një rast të lehtë, CDC thotë se mund të mos jenë të gjitha lajme të mira për këtë grup-moshë.

Në fakt, ata tani po thonë se pacientët e rinj me Covid mund të duhen një kohë më e gjatë për t’u rikuperuar.

Në një raport të lëshuar me 24 korrik, CDC anketoi 274 persona të grup-moshës 18 deri 34 vjeç që ishin testuar pozitiv me koronavirus simptomatik nga 15 prilli deri më 25 qershor.

Nga ata pacientë, 35 përqind raportuan se nuk ishin përsëri në “gjendjen e tyre të zakonshme të shëndetit” prej 14 deri në 21 ditë pasi ishin testuar për koronavirus.

“Ky raport tregon se edhe midis të rriturve simptomatikë të testuar në ambiente ambulatore, mund të duhen javë për zgjidhjen e simptomave dhe kthimin në shëndetin e zakonshëm,” deklaroi CDC.