Vendi ku jetonte vrasësi në afërsi të Vjenës, dalin pamjet e para pas bastisjes së banesës së tij

Vrasësi thuhet se ka jetuar në një ndërtesë në distriktin Donaustadt, i cili ndodhet në pjesën verilindore të Vjenës. Në orën, 1:30 të mëngjesit, policia theu derën dhe u fut brenda në banesë.

Pas sulmit në qendër të Vjenës, bastisje të shumta shtëpish u kryen në afërsi të shtëpisë së autorit të veprës në qytetin e Vjenës dhe gjithashtu në Austrinë e Poshtme. Terroristi (20 vjeçar), i cili tashmë ka vepër penale, thuhet se ka jetuar në një komunitet në mes të qytetit të Danubit, transmeton Telegrafi.

Në orën 1.30 të mëngjesit, banorët u zgjuan nga një shpërthim – policia kishte përdorur një ngarkesë shpërthyese për të arritur në banesën e vrasësit, i cili ishte qëlluar rreth katër orë para Kishës së Shën Rupertit.

“Të gjithë e kemi dëgjuar zhurmën. Ka gjithmonë trazira – por diçka e tillë më ka shtangur”, tha një fqinj i vrasësit gazetës “Heute”.

“Nuk e dija se çfarë po ndodhte. U ngrita dhe eca drejt te dera dhe shikova jashtë. Unë pashë vetëm figura të zeza sepse nuk i kisha syzet”, tha KS (25) në një intervistë me “Heute.at”.

Ai jetonte nën banesën e vrasësit. Vetëm kur ka vendosur syzet, ai atëherë e kuptoi se ishte çështje e njësive të policisë.
Tani ka ende rrënoja të derës së thyer të apartamentit në korridor. Lokalet e terroristit ndërkohë janë mbyllur përsëri nga ekzekutivi me një derë të përkohshme çeliku.