Skandali/Shefi i sigurimit të burgut në kampin famëkeq të Qafë Barit, sot Komisar policie

BUJAR SHKODRA. apo shef Jari…

Shefi i sigurimit te burgut në kampin famekeq të Qafë Barit, 1987-1990 dhe bashkpuntori më i afër i kriminelit Ludovik Cali…dhe Edmond Caja…

Sot me gradën e Komisarit të policisë Lezhë.

Bujar shkodra me 1989 drejtoj operacionin ushtarak të kerkimit (me ushtaret e MB dhe policet e kampit) me rezervistet dhe çetat vullnetare, ndaj nje te burgosuri hero qe ne gjysem errësiren ne porta dalese, ne vendkontrollin e makinave te ngarkuara me pirit ai arriti u arratis nga burgu i qafë barit, duke u hedhur ne ujrat e akullta të përroit të rrëmbyeshëm.

I denuari bashk me nje shok po riparonin veturen (aro) te komandantit te kampit Ludovik Calit, ai kapi momentin kur polici kontrollonte ngarkesen e piritit me nje shufer hekuri dhe kalon nga ana e shoferit dhe u hodh ne prrua.
I denuari u arratis rreth ores 9 dhe alarmi u dha ne oren 10 nga Bujar Shkodra.
Biles shoferin e kamionit me pirit te parkut fusharres ( Nikolla te cilit i mbahej pak goja,ishte nga Gojani- Puke) e ndaluan te punonte ne linjen e Qafbari Fusharres per 6 muaj si i pa vemendeshem ne ndalimin e arratisjes se te denuarit, megjithse ai blebezoj diçka nëpër dhëmbë…

Ky bashk me shpurën e tij e kapi diku në rrethinat e fshatit Lumbardhë, mbas 12 oresh rreth 10 km në dëborë gjysëm te xhveshur dhe gjysem te vdekur i ngrire ne debore, duke e terhequr zvarre dhe bërtitur me thirrjet e tij histerike…

Ekapëm o komandant Ludoviku…e kapëm… mbasandaj çizmat e Ludovik Calit mbi trupin gjysem te vdekur te viktimes…. eh…

Bujar Shkodra ishte krau i djathte i Ludovik Calit dhe Edmond Cajës ne shtypjen e revoltes se Qaf Barit.

Ku jeni ju…
Ku jeni ju ish të denuarit e ndergjegjies dhe nuk i denonconi keta bastarde që ja u kane thyer kockat e trupit me dru dhe tortura çnjerëzore.

Ku jeni ju kryetaret e shoqatave të të përndjekurve politikë.
Ku jeni ju ish te denuarit nga Lezha, Laçi, Shkodra.
A thua valle nuk e dini, nuk e keni parë, nuk keni dëgjuar…që dhunuesi, dhe torturuesi juaj vazhdon i qete detyren e komisarit te policise Lezhe!?

Ujku ujku, ndersa ÇakLli e çau tufën.

Ju ngelet duke sharë PD ate forcë politike që ju dha shpresën, që ju dha lirinë.
Ju harroni se liria juaj nuk erdhi me heroizmat apo vuajtjet tuaja (ndjese per ata qe vuajten dhe organizuan revolten e Spaçit dhe Qafë barit) por me lëvizjen studentore, dhe gjakun e Arben Brocit, dhe shumë Arbeneve të tjerë.

Ju akoma kerkoni gjilperen ne kashte, dhe harroni , te gjeni xhelatet tuaj që edhe sot ata janë, në,,, dhe me pushtet….

Ndoshta s’është ne doren tuaj por te organeve ligjzbatuese per denimin e krimeve te komunizmit, dhe pastrimin e administratës, por…kelyshi nuk e ha bushtren qe e polli.