Pandemi apo panik-emi!

Nga Gazment KODUZI

Qeveria shqiptare nuk po merr asnje mase efikase per menaxhimin e situates se epidemise, qe do te ishin:

1. Zbatimi i trinomit testim-gjurmim-trajtim;

2. Perqasjes sistemike ndaj epidemise permes fuqizimit te mjekut te familjes dhe te spitaleve rajonale per trajtimin e pacienteve;

3. Rimbursimit te mjekimit te pacienteve qe trajtohen ne familje;

4. Motivimit te gjithe stafit mjeksor qe punon ne sistemin shendetesor me 1000 Euro per mjek dhe 500 Euro per infermiere.
Ne mungese te masave, qeveria po ofron vetem panik, mungese transparence si dhe kalimin e pergjegjesise ndaj qytetareve shqiptare.

Por eshte fakt:

! Shqiperia ka 280 paciente te shtruar ne spital nga 8260 raste aktive, ose ndryshe 3.39% e tyre;

!! Nga 280 paciente te shtruar, vetem 14 jane ne reanimacion, ose 5% e te shtruarve;

Pacientet qe kerkojne kujdes spitalor nuk jane ne numra te larte, por kemi krize keqmenaxhimi permes centralizimit, e cila ka krijuar panik dhe humbje besimi ndaj sistemit ne popullate.