Humb jetën vullnetari që iu nënshtrua vaksinës anti-Covid

Vullnetari që iu nënshtrua vaksinës ndaj Covidit, të prodhuar nga kompania AstraZeneca ka ndërruar jetë në Brazil. Vaksina po studiohej nga Universiteti Oxford në Britani ndërsa autoriteti shëndetësor i Brazilit tha se provat do të vazhdojnë.

Universiteti i Oksfordit tha se ka vlerësuar me kujdes çështjen në Brazil dhe nuk ka pasur shqetësime në lidhje me testimin e vaksinës.

Administrata e Ushqimit dhe Barnave në ShBA ka ende një provë klinike nga AstraZeneca që pritet të marrë një përgjigje.

Kompania njoftoi më 8 shtator se gjykimi i saj ishte lënë në pritje për shkak të një sëmundje të pashpjegueshme në një pacient në Mbretërinë e Bashkuar. Pacienti besohet të ketë zhvilluar inflamacion të palcës kurrizore, i njohur si mielit transversal, por nuk dihet nëse është personi që ndërroi jetë.