Dokumenti/ SPAK, bëhu gati për inceneratorin e Fierit! Morën 30 milionë euro nga shteti, 14 ditë më pas firmosën me…

Nga Jamarbër MALLTEZI

SPAK behu gati per inceneratorin e Fierit! Mjafton kjo foto: Moren 30 milione euro nga shteti & 14 dite me pas firmosen me italianin per 15, duke perlare 15 milione per 14 dite!

– Kush na siguron qe italiani nuk po pret ndonje kaldaje “end of life” apo ndonje kinez qe ta ndertoje vec per 3 milion euro?

– Kush ishte eksperti qe i vleresoi inceneratoret kur ne nuk kemi asnje?

– Cilat ishin kriteret per gare?

– Si vleresuan nese 30 milione qe kerkoi Zoto ishte kosto e sakte? Me cfare e vleresuan? Se del qe u ndertoheka me 15.

– Pse incenerator kur nuk kishe parashikuar as ne plan zhvillimi rajonal e as ne planet urbane te territorit?

– Pse u nderrua 3 here vendi ne Fier? Nje here ne patos marinez (ndaj i dhane 30% nje kompanie nga patosi qe te mbyllte protestat e banoreve); pastaj levizen per ne mbrostar dhe pas protestave disa mujore me bllokim rrugesh e cuan ne verri ku ka pak banore.

Pra nuk ka pasur as as planifikim strategjik, as Vleresim Strategjik Mjedisor, asgje. Thjesht ec perlajme ca miliona.

Pse genjyen Rama-Koka sikur kishin nje kompani te huaj me eksperience kur ne fakt kishin nje guacke ku prapa saj fshihen Rama-Ahmetaj-Koka-Mertiri-Zoto?

Po Alqi Bllako (sekretar pergjithshem i kokes dhe tani drejtor Akum) qe kerkon Ministrise se Financave te paguaje 7 muaj parapagim ka ndonje rol?

incenerat