Vendim ekstrem i grave naftëtare: Do marrim edhe fëmijët të ngujohen me ne, gjakun tonë të mos e gëzojnë hajdutët

Greva e urisë e naftëtarëve të Ballshit vijon dhe sot është në ditën e 23-të të saj. Ndërkohë që gratë naftëtare janë në ditën e 6 të ngujimit në grevë urie pasi zevendësuan në këtë protestë ekstreme burrat naftëtarë.

Naftëtarët kërkojnë pagat e prapambetura dhe kontratat e punës.

Ndërkohë një mjeke e spitalit të Ballshit ka thënë për Syri tv se, dy greviste janë në gjendje të rëndë dhe janë dërgura në spital për ndihmë mjekësore.

Një nga grevistet u shpreh se “do marim edhe fëmijët në grevë urie, gjakun tonë ta gëzojnë ata e jo qeveria e hajdutet bashkë”.

“Do jemi bashkë më fëmijët në grevë nqs qeveria nuk jep zgjidhje”, tha ajo me lot ne sy.