Të infektohesh sërish me Covid-19 është e mundur, ja sa muaj zgjasin antitrupat

Të sëmureni nga Covid-19 për herë të dytë, e ashtuquajtura riinfektim, është diçka e mundur.

Imuniteti përgjysmohet brenda një muaji nga rikuperimi, kështu që edhe njerëzit që janë infektuar më parë nga Covid-19 duhet të tregojnë kujdes.

Kjo gjë është konfirmuar nga një studim i sapo botuar në Journal of Clinical Medicinedhe kryer nga ekipi i Laboratorit COVID të Institutit Evropian të Onkologjisë, të udhëhequr nga studiuesit Federica Facciotti, Marina Mapelli dhe Sebastiano Pasqualato.

Një studim i bazuar në monitorimin e prodhimit të antitrupave Covid-19 në një mostër mjekësh dhe infermierësh të infektuar me virus.

Studiuesi Sebastiano Pasqualato thotë se:
“Koncepti i imunitetit nuk është i lidhur vetëm me antitrupat, sepse sistemi imunitar gjithashtu përdor mbrojtje të tjera anti-virus, përfshirë imunitetin qelizor. Mund të ndodhë që mungesa e antitrupave të lejojë një ri-infektim të mundshëm për shkak të ekspozimit të ri ndaj virusit, por nuk zhvillohen simptoma të sëmundjes sepse aktivizohet sistemi imunitar, i trajnuar tashmë”.