Vokshi: Mos marrja e asnjë mase në shkolla po përhap frikshëm Covid-19. Të zbatohet plani me 5 pika i PD

Ish-deputetja e PD, Albana Vokshi shprehet se, mos marrja e asnjë mase në shkolla po sjell përhapjen e frikshme të Covid-19 në vend.

Vokshi shkruan në reagim e saj se, duhet të zbatojnë planin 5 pikash të PD.

Reagimi i plotë

Mos marrja e asnjë mase në shkolla po sjell përhapjen e frikshme të COVID19 në vend.

Shifni ndryshimin me Kosovën ku Qeveria ka marrë masa që para nisjes së vitit të ri shkollor.

Humbja e jetës së një drejtuesi shkolle në paskuqan, infektimi i qindra mësuesve e nxënësve, pjesa më e madhe e të cilëve mbahet e fshehtë, duhet të jetë këmbanë alarmi për Qeverinë.

Nuk dinë si?

Të zbatojnë planin 5 pikash të PD.

1. Testim masiv për çdo mësues.

2. Sigurim kushtesh hihjeno sanitare në cdo shkollë. Mbyllje e shkollave që nuk i plotësojnë kushtet.

3. Maska falas për cdo mësues dhe nxënës.

1 24

2 20