Zbardhen emrat e kandidatëve për deputetë të PD në Qarkun e Korçës, nesër votohet

Demokratët e Qarkut të Korçës do të votojë të nesër për kandidatët e propozuar nga anëtarësia, të cilët kanë kaluar filtrin paraprak të verifikimit nga Komisioni i Vlerësimit të Kandidatëve.

Qarku i Korçës me 11 mandate, ka 39 kandidatë potencialë për deputetë. Demokratët kanë të drejtë të votojnë listën në bllok ose të kontestojnë një emër.

Dega Devoll

 1. ARBEN KAMBO
  2. ARTUR AGOLLI
  3. BLEDJON NALLBATI
  4. HEKURAN HOXHALLI
  5. VALTER MIZA
  6. VOJSAVA BREGU

Dega Kolonjë

 1. ARTUR NAZARKO
  2. FATMIR GUDA
  3. MARJETA HALILI
  4. SOELTO LARTI

Dega Korçë

 1. ADRIAN MAHO
  2. ANDREA MANO
  3. DRITAN SHANO
  4. GJERGJI GJATA
  5. GJERGJI MERO
  6. KIÇO TANE
  7. KRISTI KOÇIBELLI
  8. LANDI GUSHI
  9. LEDINA ALIOLLI
  10. MATEO BALLI
  11. METIN VENXHA
  12.NIKOLLAQ DOKU
  13.SORINA KOTI
  14.SUELA MYRTOLLARI

Dega Maliq

 1. ALFRED GEGA
  2. ELIDJON KOLLÇINAKU
  3. ERVIN SALIANJI
  4. MAGDALENA HOXHA
  5. XHEVDET BELISHTA

Dega Pogradec

 1. ANILA HYSENBEGASI
  2. ARJAN MALCELLARI
  3. ARMANT ZERKA
  4. EDUART KAPRI
  5. ERALD KAPRI
  6. ERLIS ÇELA
  7. GENTI ÇELA
  8. KLEVIS BALLIU
  9. OLIGERT MUCOLLARI
  10.SELAUDIN JAKUPLLARI

Pas përfundimit të procesit të konsultimit me anëtarësinë, kandidatët e konfirmuar i nënshtrohen vlerësimit përfundimtar të Komisionit në fazën e tretë. Anëtarët e komisionit votojnë bazuar, kryesisht, në vlerësimin e performancës politike të kandidatit dhe mundësinë e maksimalizimit të votës. Pas këtij vlerësimi përfundimtar, lista me kandidatët që kalojnë fazën e tretë i dorëzohet për vendimmarje finale Kryesisë së Partisë Demokratike.

Votimi i konsultimit të anëtarësisë nisi në Qarkun e Kukësit dhe deri tani kanë votuar më shumë se gjysma e qarqeve, Dibër, Gjirokastër, Berat, Shkodër, Lezhë, Durrës, Elbasan, Vlorë.

Procesi po ndiqet nga afër nga Sekretari i Përgjithshëm, Gazment Bardhi, dy nënkryetarët Edi Paloka dhe Edmond Spaho, Sekretari Organizativ Sahit Dollapi dhe Sekretari i Burimeve Njerëzore, Ervin Minarolli.