Lista e kandidatëve të PD për deputetë në Elbasan, Peqin, Cërrik, Gramsh, Belsh, Librazhd dhe Prrenjas, nesër votimi

Elbasani është një nga qarqet më të rëndësishëm të vendit, me 14 mandate dhe prurjet e anëtarësisë së PD për kandidatët potencialë për deputetë, janë të larta. Anëtarësia do të votojë nesër për 45 individualitete në qark. Demokratët kanë të drejtë të votojnë në bllok për të gjithë ose të kontestojnë një kandidaturë. Më poshtë emrat sipas degëve të Qarkut Elbasan në procesin që është vlerësuar si në ndër risitë më pozitive në jetën politike të vendit.

Dega ELBASAN
1. ANILA BISHQEMI
2. ANITA DUHANXHIU
3. AUREL BYLYKBASHI
4. BESA ZHUPA
5. DURIM ÇEKREZI
6. EDMOND BIÇOKU
7. ELIONA GREMI
8. ELIOR VILA
9. ELSA GEGA
10. ENDRI HASA
11. ETLEVA HAXHIHYSENI
12. LORENC HASTOPALLI
13. LUÇIANO BOÇI
14. MIMOZA HASEIKU
15. QANI XHAFA
16. SHEFQET DELIALLISI
17. SONILA DAIU
18. TAULANT ZENELI
19. ZAMIR MUZHAQI
20. ZHENI GJERGJI

Degët CËRRIK dhe PEQIN
1. AGUSH CERRIKU- CËRRIK
2. ARBJOLA HALIMI- CËRRIK
3. DASHNOR SULA- PEQIN
4. IBRAHIM SAKO- CËRRIK
5. NADIRE ASLLANI- CËRRIK
6. SOKOL ELEZI- PEQIN

Dega GRAMSH
1. ARMIR XHANGOLI
2. ARMANDO KLLOGJERI
3. IRENA PROGNI
4. LOREN GLLAVINA
5. LULJETA TOÇILA

Dega BELSH
1. BLERIM KUQJA
2. DRITAN CANI
3. FITIMTAR ZEKTHI
4. LUMTURI FERHATI
5. MEHDI SHEHU

Dega LIBRAZHD
1. ANXHELINA MANA
2. ARBEN KOXHA
3. ERLIND GURRA
4. ILIRJAN META
5. NDRIÇIM LILA

Dega PRRENJAS
1. ARDIAN ZENELI
2. BAJAZIT KARRIQI
3. FERIT KUSHTA
4. NARTI  MUÇMARA

Deri tani votimet kanë përfunduar në degët e PD në 6 qarqe: Kukës, Dibër, Gjirokastër, Berat, Shkodër dhe Lezhë, ndërsa sot ka nisur votimi në Qarkun e Durrësit. Procesi është konsideruar si një risi për politikën shqiptare, që rrit demokracinë e brendshme në PD dhe tregues për mënyrë  sesi do të qeverisë nesër forca më e madhe e opozitës.