Ballina Aktualitet Të zhdukurit nga komunizmi/ Nisin gërmimet në afërsi të burgut të Burrelit...

Të zhdukurit nga komunizmi/ Nisin gërmimet në afërsi të burgut të Burrelit për eshtrat e italianit Giussepe Terrusi

Një vit pas urdhërit për ngritjen e grupit të punës nga qeveria, kanë filluar gërmimet në Burrel, në pjesën e jashtme të burgut tek vendi i quajtur “Qershia” për eshtrat e italianit Giussepe Terrusi dhe shumë viktimave të komunizmit.

Bankieri italian ishte viktimë e regjimit komunist në Shqipëri pasi u burgos në Burrel, dhe me insistimin e djalit të tij, Aldo Renato Terrusi dhe tashmë po synohet që të gjenden eshtrat për t’u rikthyer në Itali pas disa dekadave.

Afër burgut të Burrelit dyshohet se janë eshtrat e shumë të burgosurve politikë që vdiqën gjatë regjimit komunist duke vuajtur dënimet e asaj kohe.

Exit mobile version