Ambasadori i BE: 5 qershori të respektohet siç u firmos, sipas rekomandimeve të OSBE/ODHIR

Ambasadori i BE-së në Tiranë, Luigi Soreca, i ka bërë thirrje klasës politike, që të respektojë marrëveshjen e 5 qershorit, siç u firmos.

“Ne përsërisim qëndrimin tonë që marrëveshja e 5 qershorit, e cila ka zbatuar rekomandimet e OSBE / ODHIR mbi # reformën zgjedhore, duhet të respektohet. Ne gjithashtu konfirmojmë rëndësinë që çdo propozim për ndryshime të mëtejshme në nenet e kodit zgjedhor, të cilat shkojnë përtej fushëveprimit të marrëveshjes së 5 qershorit, diskutohen si duhet në kuadrin e Këshillit Politik në një mënyrë bashkëpunuese dhe gjithëpërfshirëse përpara se të votohet në Parlament”, shkruan Soreca.

auto soreccaaaa1601310457