Tirana, qyteti më i shtrenjtë, por edhe më i varfër se Shkodra, Durrësi, Fieri, Vlora dhe Korça

Nga Vehap KOLA

Në secilin prej qyteteve të mëdha të vendit jetohet më lirë se në Tiranë. Qiratë janë në Shkodër janë 60% më të lira se në Tiranë, në Durrës 40% më lirë, në Fier mbi 50%, në Vlorë 60% dhe në Korçë 70% më lirë se në Tiranë.

Edhe fuqia blerëse e banorëve të këtyre qyteteve është, për pasojë, më e lartë se e qytetarëve të Tiranës. Fuqia blerëse në Shkodër është 4% më e lartë se në Tiranë, në Fier 33%, në Korçë 30%.

Durrësi dhe Vlora kanë fuqi blerëse 4 % dhe 5% më të ulët, që është një diferencë e parëndësishme për një qytet krahasuar me kryeqytetin.

Pra, në Tiranën e Erion Velisë njerëzit bëjnë një jetë më të keqe se në në qytetet e tjera të mëdha të vendit.

Megjithatë, Erion Veliaj rreh gjoks se ai i ka bërë tiranasit më të pasur dhe me më shumë mirëqenie.

Për fat të keq, kryeqyteti i vendit ka vetëm kostot e larta të jetesës. Sa i takon punësimit dhe të ardhurave, ai është thjesht një feud i varfër skllevërish.

Si të mos mjaftojë kjo, qytetarët e Tiranës kanë më pak orë furnizimi me ujë, ajër më të keq, transport më të ngadaltë dhe stresues dhe rrugë më të pista se qytetet e tjera.

1 51

2 41