Katrahura me maturantët!

Nga Luçiano BOÇI

Momenti më i rëndësishëm për maturantët, ai i zgjedhjes së programit të studimit (degës) në Universitete, po kalon në një heshtje tinzare.

Ministria e Arsimit e konsideron rutinë, ndërkohë që rutina nga prapa kuintave vlon.
Rama fërkon duart, ndërsa gati 1/3 nga 32.126 mijë maturantë kanë preferuar largimin nga vendi, për të ndjekur studimet apo punuar jashtë.

Shifra është tronditëse.

Rama i llogarit vota kundër dhe mundohet ta fshehë kënaqësinë e largimit të tyre.
As covid-19 e as kyçja e kufijve shqiptarë, nuk i ka penguar të rinjtë të largohen nga sytë këmbët.

Ata që janë këtu, nuk po dinë çfarë po ndodh me aplikimet.

Sistemi gjysmak shfaq herë pas here probleme dhe të rinjtë e familjarët akuzojnë për ndërhyrje.

Ndërkohë nga të dhënat, universitetet publike po marrin goditje ne degë të caktuara që janë drejt mbylljes.

Katrahura e instaluar nga Rama në arsim, është shndërruar në normë.

Kryeministri në ikje shtyn në ikje rininë, ndërsa ministres së tij tashmë të ikur, nuk i intereson fati i maturantëve tanë.

Asnjë transparencë për ta!

Asnjë sqarim për çka ndodh!

Asnjë përgjegjësi nga Rama e Shahini!

Ndërsa kalvari i “bingos” para ekranit ka çuar në dëshpërim, shumë prej tyre.

Ja një pjesë e ankimimeve të tyre që askush nuk i jep përgjigje!👇

1 28

2 22

3 17