Tekstet shkollore/ Eksperti i Arsimit publikon SMS-në: Në kulmin e krizës rriten çmimet e librave për klasat 8 dhe 9

Eksperti i Arsimit, Nrdiçim Mehmeti ka publikuar mesazhet e disa prindërve të cilët shkruajnë se janë rritur çmimet për librat shkolloë. Sipas tyre, tesktet shkollore të klasës 8 dhe 9, janë edhe me të shtrenjtat në gjithë arsimin e detyruar. “Kjo eshte dhurata qe kryeminstri Rama u bene 80 mije nxenesve dhe prinderve te tyre ne prag te fillimit te vitit te ri shkollor”, shkruan.

Reagimi i plotë

Kryeministri ne ikje Rama dhe qeveria rrisin çmimet e teksteve. Nderkohe qe kryeministri ne ikje Rama dhe qeveria propaganduan tekstet falas per nxenesit nga klasa 1-7, nuk harruan te rrisin çmimet per tesktet shkollore te klases 8 dhe 9, jane edhe me te shtrenjtat ne gjithe arsimin e detyruar.

Drejtuesit dhe mesuesit e shkolles detyrojne prinderit te paguajne 6% me shume se nje vit.me pare dhe kjo me urdher nga larte dhe me nje arrogance te dukshme edhe ne menyren e komunikimit.

Kjo eshte dhurata qe kryeminstri Rama u bene 80 mije nxenesve dhe prinderve te tyre ne prag te fillimit te vitit te ri shkollor.

Me poshte sms derguar prinderve

1 17 2 14 3 11