Çfarë do të thotë që “Burgu i Shënkollit kthehet në spital Covid”?!

Nga Tritan SHEHU

Ministria e Shendetesise dhe ajo e Drejtesise me urgjence duhet te japin sqarimet e duhura e te bejne transparence per ate skandal qe shkruhet sot ne media: 40 te burgosur me Covid ne ate burg te kthyer ne spital!?

Nje burg nuk mund te kthehet ne spital, aq me shume ne nje spital te nje patologjie infektive kaq agresive sa Covid 19!

Burgu dhe spitali jane aq larg njeri tjetrit sa eshte dhe dita me naten.

Spitali eshte nje institucion krejt tjeter nga burgu ne strukture, kompozim, instalime, sisteme gazesh, ajrim, pajisje nga me te ndryshmet diagnistike e mjekuese, personel qe sherben aty si mjeke e te ndryshem, etj etj.

Te burgosurit jane qytetare si te gjithe te tjeret ndaj te drejtave universale, perfshi dhe ate te marjes se nje sherbimi shendetesor te njejte me ata qe jane te lire.

Kjo dallon nje shoqeri te civilizuar, demokratike e te lire nga reminishencat diktatoriale.
Prandaj kujdes, kush shkel keto parime shkel te drejtat e njeriut e mban pergjegjesi te plote ligjore!