Asnjë shkollë në Laç nuk është rindërtuar! Për rilindasit një kioskë është më e rëndësishme se fati i 500 nxënësve

Nga Enkelejda RICA

Nentori i dyte po vjen dhe për gati një vit asgje nuk është bërë ne lidhje me rindertimin e godinave të shkaterruara në qytetin e Laçit.

Fotot e meposhteme tregojne momentin e shembjes së godinave të shkolles në lagjen nr.5 Sanxhak

Edhe pse mbas një viti rindertimi nuk ka filluar akoma.

Rreth 500 nxenes ka patur tradicionalisht kjo shkolle. Asnje rrugezgjidhje nuk po i jepet faktit se ku do ta zhvillojne mesimin keta nxenes. Edhe pse kryeministri kishte premtuar se në qershor, maksimumi në shtator gjithçka do të ishte gati, tanimë po shohim se 500 nxenes duhen të shperndahen neper klasat e shkollave të fshaterave te Kurbinit,madje sipas tyre do behet dhe gjimnaz aty…

Asgje nuk po avancon pasi militantet e rilindjes ne bashkine Kurbin nuk po e lejojne kete avancim. Projektet e reja prekin edhe bizneneset e tyre dhe ata nuk mund ta lejojne kete gje. Pasi për ta një kioskë është me e rendesishme se fati i 500 nxeneseve.
Premtimet me 2000 vota do t’u vyjne edhe për pak kohe.

Në 25 prill ata do të marrin pergjigjen nga populli i zhgenjyer, i neperkembur dhe i harruar i Kurbinit.

Momenti i se vertetes do të vije shume shpejt.

1 16

2 13

3 10

4 7