Netanjahu: Mirëpres marrëveshjen me Kosovën

Kryeministri i Izraelit, Benjamin Netanyahu, ka deklaruar se mirëpret marrëveshjen me Kosovën, si shteti i parë mysliman që hap një ambasadë në Jerusalem.

“Unë e mirëpres marrëveshjen me Kosovën për të qenë shteti i parë mysliman që hap një ambasadë në Jeruzalem.

Serbia do të jetë vendi i parë që hap një ambasadë në Jerusalem – pas përparimit historik me Emiratet e Bashkuara Arabe”, tha ai.

Donald Trump i telefonoi dje Netanyahut gjatë takimit të tij me kryeministrin e Kosovës Avdullah Hoti dhe i përgëzoi dy kryeministrat për normalizimin e marrëdhënieve midis Izraelit dhe Kosovës.