Marrëveshja mes Kosovës dhe Serbisë në Washington/ Ja çfarë pritet në orën 17.00 në prani të Presidentit Trump

Marrëveshja mes Kosovës dhe Serbisë do të nënshkruhet sot në Shtëpinë e Bardhë,

Presidenti amerikan Donald Trump do të marrë pjesë në nënshkrimin e marrëveshjes mes Kosovës dhe Serbisë.

Sipas agjendës publike të presidentit amerikan në ora 11:00 të paradites me kohën lokale të Uashingtonit, që i bie ora 17:00 me orën tonë, Trump do të përshëndes formalisht kryeministrin Avdullah Hoti dhe Presidentin Aleksander Vuçiç në zyrën ovale.

Kjo është dhoma kryesore e punës së presidentit amerikan.

Pas përshëndetjes formale, në ora 11:05 sipas agjendës, Presidenti Donald Trump do të mbikqyrë ceremoninë e nënshkrimit të marrëveshjes mes kryeministrit Hoti dhe presidentit Vuçiç në ‘Dhomën Roosevelt’.

Më pastaj në ora 11:15, presidenti Trump do të marrë pjesë në takim trepalësh me Hotin dhe Vuçiçin në Zyrën Ovale, aty ku presidenti amerikan ka hapësirën e tij të punës.