Melania në Konventën Republikane: Donald nuk do të ndalet së luftuari për ju dhe familjet tuaja

Pjesë e Konventës Kombëtare Republikane në SHBA ishte Melania Trump. Zonja e Parë e SHBA mbajti një fjalim të gjatë. Melania Trump, u ka thënë amerikanëve se presidenti “nuk do të ndalet së luftuari për ta dhe familjet e tyre.

Ajo ka folur edhe për pandeminë e koronavirusit, një pikë e dobët në fushatën e bashkëshortit të saj në fushatën për një mandat të dytë në Shtëpinë e Bardhë.

“Nuk dua ta përdor këtë kohë për të sulmuar të tjerët”, kundërshtarët, sepse në këtë mënyrë vendi ndahet sic e kemi parë ditët e fundit.

Donald është një njeri i autentik që dëshiron vetëm të mirën tuaj dhe që familjet tuaja të jetë të sigurta. Votoni për të. Bashkëshorti im ka energjitë dhe entuziazmin për të drejtuar këtë vend”- e nisi fjalimin e saj Melania.

“Ne nuk jemi krenarë për disa pjesë të së kaluarës sonë (amerikane), por duhet të nxjerrim mësime dhe të përqendrohemi në të ardhmen”, tha Zonja e Parë Melania Trump nga Konventa Republikane Zgjedhore, si mesazh para protestuesve kundër dhunës me motiv racional në Shtetet e Bashkuara.

“Si të gjithë ju, unë jam duke menduar për trazirat e motivuara raciale në vendin tonë”, tha Melania Trump në një mesazh për protestuesit në ditën e dytë të konventës në të cilën Donald Trump u nominua për kandidatin për presidentin republikan. Unë u bëj thirrje njerëzve që të jetojnë mirë në mënyrë të ndershme, në mënyrë që të mund të punojmë dhe të tregojmë se jemi të denjë për idealet tona standarde amerikane.

Unë gjithashtu u bëj thirrje njerëzve që të ndalojnë dhunën dhe plaçkitjet në emër të drejtësisë dhe kurrë të mos krijojnë supozime bazuar në ngjyrën e lëkurës së dikujt,” tha ajo.

“Dhimbje” për shkak të pandemisë “Trump nuk është një politikan tradicional”, deklaroi Zonja e Parë e SHBA.

“Ai nuk mjaftohet vetëm në fjalët e tij, ai kërkon vepra dhe merr rezultate,” tha ajo, duke u thënë amerikanëve që të votojnë përsëri për Trump. Ajo përmendi gjithashtu në fjalën e saj “dhimbjen” e shkaktuar nga pandemia e virusit koronar në Shtetet e Bashkuara dhe njoftoi luftën e kabinetit për një vaksinë efektive të disponueshme për të gjithë.

Zonja e Parë mbajti një fjalim para një audiencë të vogël në Shtëpinë e Bardhë, e zemëruar nga demokratët, të cilët argumentojnë se rezidenca presidenciale është një vend i papërshtatshëm për shfaqje të tilla dhe përfshin shpenzimin e papërshtatshëm të burimeve publike.

Dita e dytë e kongresit filloi me një lutje për Jacob Blake, një 29-vjeçar afrikano-amerikan që u plagos në shpinë nga një oficer policie në Ëisconsin të dielën, duke ndezur një valë protestash në disa pjesë të shtetit.