Asgjë nuk e përmirëson gjendjen shpirtërore dhe qetëson nervat e tendosura si kjo bimë!

Gjithkujt mund t’i ndodhë të ketë ditë të keqe, por ndryshimeve të vazhdueshme të humorit gjithsesi duhet kushtuar kujdes

Humori i keq mund të jetë i shkaktuar me ushqim joadekuat, mungesë gjumi, mungesë aktiviteti fizik, si edhe me ndryshime të mëdha jetësore.

Fatmirësisht, ekziston artikulli ushqimor, i cili mund të ndihmojë në kontrollimin e këtyre ndryshimeve si edhe në eliminimin e stresit dhe përmirësimin e humorit, transmeton Telegrafi.

Nëse humori juaj nuk është në nivel të lakmueshëm, ndërkaq me atë rast nervat ju janë të tensionuara, para se të filloni të merrni tableta të ndryshme, merrni një kërcell selinoje dhe kafshojeni nga pak.

Edhe Hipokrati e ka rekomanduar këtë bimë dhe e ka përshkruar si më të efektshme për shërimin e gjendjeve të ankthit dhe të depresionit.

Sekreti fshihet në pasurinë e magnezit, kaliumit dhe kalciumit të cilat kjo bimë i përmban, gjë që ndikon në zbutjen e tendosjes.

Pos që përmirëson humorin, selinoja do t’ju mbrojë edhe do të fillojë procesin e nxjerrjes së helmeve nga organizmi.