Mjekja shqiptare në Gjermani tregon pse po rritet numri i të infektuarve me Covid-19 në Kosovë e Shqipëri

Mjekja Marsela Ceno, drejtuese e Shoqatës së Mjekëve Shqiptarë në Gjermani, flet për situatën e shkaktuar nga Covid-19 dhe rëndësinë e ndërgjegjësimit për respektimin e masave për kufizimin e përhapjes së virusit.

Ajo shprehet se gjendja në Kosovë e Shqipëri po përkeqësohet nga pakujdesia.

Ceno shprehet se në fillim, masat e izolimit strikte dhanë rezultate të mira dhe ishin shembull për menaxhimin e situates, por lirimi i menjëhershëm i masave, ndikoj në përhapjen e pakontrolluar të koronavirusit. Mungesa e strategjisë bëri që Shqipëria dhe Kosova të shtim të numrit të të prekurve.

Marsela Ceno: Shqiptarët duhet të kujdesen më shumë!

Intervistë me Marsela Ceno, kirurge në Gjermani. Gjendja në Kosovë e Shqipëri po përkeqësohet nga pakujdesia.

Gepostet von DW Shqip am Donnerstag, 6. August 2020