Zgjedhje që nuk mund të pranohen!

Nga Luçiano BOÇI

Në kundërshtim me çdo normë ligjore, shëndetësore, akademike dhe morale, Rama dhe Shahini, po shtyjnë Universitetet drejt finalizimit të një procesi zgjedhor fals, të turpshëm, krejtësisht politik dhe antiligjor e antikushtetues.

Zgjedhjet po zhvillohen pa praninë e votuesit themelor studentin, dhe pa angazhim e plotë të pedagogëve nën një pandemi në rritje.

Pasi ka vjedhur çdo lloj zgjedhje në vend, nga ato qendrore, lokale, për Akademinë e shkencave e deri tek ato për shoqatat jofitimprurëse, me antiligj, krim dhe politikë të ndyrë, Rama po vjedh në shkelje të hapur ligjore dhe më presion pushteti dhe zgjedhjet në Universitete.

Kërkon t’i kapë Universitetet, për t’i përdorur ato si skalione lufte, në humbjen që i ka trokitur.

Zgjedhjet në Universitete po grabiten, dhunohen dhe manipulohen me të gjitha mjetet dhe format, me të njëjtën formulë, sikurse u grabitën zgjedhjet e 2017 me Gjushët e Avdylët.
Këto zgjedhje po zhvillohen nën një klimë terrori psikologjik dhe politik, sikurse u zhvilluan zgjedhjet e 30 Qershorit. Në shumicën e garave me një kandidat të vetëm, i cili në rast se nuk është i partisë shantazhohet dhe bllokohet.

Si të tilla, këto zgjedhje konsiderohen të pavlera, të papranueshme dhe nuk do të njihen si legjitime.

Për instalimin e paligjshmërisë dhe kaosit akademik dhe kryerjen e krimit zgjedhor akademik, Rama dhe Shahini duhet t’i dorëzohen SPAK-ut.
Në bazë të kodit penal, ato duhet të akuzohen dhe për rrezikimin e jetës dhe të shëndetit publik.

Ne jemi të angazhuar për t’i dhënë Universiteteve shqiptare një model qeverisje që buron nga interesat e larta akademike e shkencore.

Me një ligj të ri të Arsimit të Lartë dhe me një klimë ku sundon autonomia universitare, liria akademike dhe ligjshmëria kushtetuese, do të garantojmë zhvillimin e zgjedhjeve, ku garohet dhe fitohet me zgjedhje të ndershme e të lira, me meritë e vizione që i shërbejnë arsimit të lartë e universiteteve.

Vjedhja që Rama po i bën sot Universiteteve, do të jetë vjedhja e fundit që kryehajduti serial i siguron vetes së tij me pushtetin kriminal që ka themeluar.

Pushteti i tij po shembet e bashkë me të po vjen ndëshkimi.

Ndëshkimi që vjen nga bota universitare për të, do t’i bashkohet ndëshkimeve për të gjitha krimet zgjedhore që ai ka konsumuar përgjatë këtyre viteve.