Zbulohet skandali! Ja si ka fshehur pasurinë Taulant Balla (Dokumenti)

Taulant Balla hyri në politikën shqiptarë në vitin 2003 ku sapo kishte mbaruar studimet në Rumani, u katapultua menjëherë në oborrin e ish-kryeminIstrit Fatos Nano duke shërbyer sëpari si ndihmës e më pas si shef i protokollit. Por militimin e tij në politikë Taulant Balla e ka njollosur me shkelje të rënda ligjore.

Sipas një hulumtimi të bërë nga SYRI TV, rezulton se kryetari aktual i grupit parlamanetar të PS-së, menjëherë sapo vuri këmbë në pushtet, dëshira dhe qëllimi i Taulant Ballës kanë qenë paratë dhe pasurimi i menjëhershëm. Për të kuptuar këtë mision të Taulant Ballës në jetë, mjafton të shikosh dy deklarimet e para të pasurisë së në vitet 2003 dhe 2004.

Në deklarimin e tij të parë në ILDKP siç mund ta shikoni edhe në dokument, Taulant Balla në pozicionin e ndihmësit të kryeministrit rezulton një njeri modest me të ardhura krejt minimale ku ai ka deklaruar vetëm 2600 dollarë në kursime në një bankë dhe 1500 dollarë pagë që e përfitonte si anëtar i bordit të UNICEF. Ndërkohë në seksionin e deklarimit të pasurive të patundshme, Taulant Balla nuk ka deklaruar asgjë tjetër.

Një vit më vonë Taulant Balla rezulton të jetë rritur jo vetëm në detyrë, por edhe në pasuri. Tashmë si shef i protokollit të kryeministrit, Balla krejt papritur deklaron një shtesë pasurie prej 20.300 dollarë për shkak të shitjes së një toke për të cilën pretendon se ka qenë bashkëpronar me 25% në Spitallë të Durrësit. Por po t’i rikthehesh vetëm një vit më parë deklarimit të tij në ILDKPI, Balla nuk e ka deklaruar këtë bashkëpronësi milionash çka ngre dyshimet se ose ai nuk ka qenë i vetëdijshëm për pasurinë e tij ose thjesht, dhe ajo që është me e besueshme, Taulant Balla ka fshehur pasurinë, ose me keq akoma, ka pastruar para.

Nuk është e qartë se në çfarë kushtesh dhe rrethanash Taulant Balla, lindur e rritur në Librazhd, është bërë aksioner i një toke në Spitallë të Durrësit në vitin 1996 kur ishte vetëm 19 vjeç, gjithsesi fakti që ai e ka fshehur këtë pasuri në deklarimin e tij të parë është i pakundërshtueshëm dhe ne kundershtim me ligjin. Ajo që e rëndon edhe më tepër pozitën e Ballës është fakti që në asnjë deklaratë ai nuk shpjegon sesi e ka përftuar këtë pronë.

Kjo është vetëm shkelja e parë e një serie shkeljesh që kryetari grupit parlamentar të PS-së dhe sekretari i kësaj partie ka bërë gjatë karrierës së tij si politikan e si milioner i kamufluar. Syri TV ka siguruar një seri të dhënash ligjore që tregojnë sesi numri dy i Partisë Socialiste ka shtuar pasurinë e tij në mënyrë të dyshimte e në shumë raste në mënyrë të kundraligjshme.

1 592 44

3 35

4 25

5 14