Komisioni Europian në raportin e tij sekret gozhdon Edvin Keshistin!

Nga Sali BERISHA

Miq, ne nje raport sekret te Komisionit Europian, por te rrjedhur me qellim te mire ne media, per ligjin e amnistise fiskale dhe penale, gozhdohet Edvin Mafia per te cilin flitet rendom se eshte dhe keshisti me i madh ne Europe dhe se po shfrytezon pandemine para largimit nga pushteti per te sistemuar, zbardhur dhe shplare ne banka miliardat e eurove dhe dollareve te futura ne vrimat e zeza monetare nga ai dhe klani e klientela e tij.

Miq, po ju rikujtoj ketu se ne muajt e pare te Edvin Keshit si kryeminister, po ne nje raport sekret por jo te Komisionit Europian por te OSBE, shkruhej se Edvin Keshisti kishte te fshehura 200 milione euro.

Per vezhguesit pershtypje te thelle ka bere fakti se Edvini qe ka ngritur 24 padi ndaj paraardhesit te tij nuk guxoi kurre jo te padise ne gjykate autorin e raportit sekret por as dhe te pergenjeshtroje me nje njoftim te thjeshte shtypi akuzen per 200 milione euro te fshehura prej tij.

Por, ne vend te padise ne gjykate apo dhe nje pergenjeshtrimi te thjeshte ne media, zgjodhi rrugen e amnistimit fiskal dhe penal per parate e kirimit para largimit te tij nga pushteti.

Natyrisht merret me mend se sa i ka shumfishuar ai gjate ketyre 7 viteve me aferat e Çez-it, Xibrakes, PPP famoze, kullat ne zemer Tiranes ato 200 milione euro.

Mirepo shkaterrimtar per perpjekjen e tij per amnistimin e vetes, klanit dhe klienteles se tij do behej nje raport sekret i Komisionit Europian per kete ligj.

Komisioni ne raportin e tij sekret konstaton se me ligjin famzi Edvin Droga:

1-Mundeson futjen e tonelatave te parave te pista me avione dhe me kamiona e jahte ne Shqiperi siç u futen me Toyota Yaris. Raporti thekson se ligji: “do të krijonte një “oportunitet të madh” për evazorët fiskalë dhe pastruesit e parave”. Ky koment i referohet nenit 13 të projektligjit i cili i jep mundësinë përfituesve të Amnistisë Fiskale jashtë Shqipërisë që të mos i kalojnë paratë përmes bankave por t’i sjellin ato cash.

2-Ligji kesisoj shnderron Shqiperine ne lavatriçe boterore te parave te pista pasi te drejten e futjes te Keshit te zi nga jashte jua njeh edhe te huajve qe nuk kane shtetesi shqiptare. Pra kesisoj ligji eshte nje thirrje: trafikante, parelares nga mbare bota mblidhuni ne Shqiperi te lani parate tuaja te pista.

Ketu me poshte keni linkun e nje analize me te plote te raportit sekret te Komisionit Europian ne te cilin behen cop ligji i Amnistise Fiskale dhe Penale dhe vetkuptohet autori i tij, Edvin Keshisti. sb

https://www.syri.net/…/rama-shtyn-amnistine-ke-reagon-ashp…/